Home - Comunitate

Comunitate


Școala de Ucenici – proiectul de suflet Reva Simeria

În viziunea Reva Simeria responsabilitatea se situează la intersecția dintre nevoile economice reale ale celor aflați în nevoie și modalitatea concretă prin care compania, ca agent economic important al zonei, poate interveni. Plecând de la filosofia simplă care spune că este important să poți oferi unui om șansa la un viitor adevărat s-a născut programul Școala de Ucenici de la Reva Simeria.

La vârsta de 18 ani, tinerii orfani sunt nevoiți să părăsească Centrele de Plasament în care și-au petrecut copilăria. Fără familie, fără o casă, fără un loc de muncă, fără vreo perspectivă sau siguranța zilei de mâine, ei riscă marginalizarea socială. Aici și-a propus Reva Simeria să intervină în mod real și a reușit nu doar să producă o schimbare, dar mai ales să ofere un model.

59 de tineri care urmau să plece din sistemul de protecție a copilului au fost introduși în programul de ucenicie. Fabrica i-a "adoptat". Ceilalți muncitori nu sunt doar mentori, ci și familie. Adaptarea a fost dificilă de ambele părți. Ucenicii au învățat o meserie, dar și să se gospodărească, să respecte disciplina programului din fabrică.

Unii au ales sa mearga la facultate, altii intentioneaza acest lucru, iar Reva ii va sustine. Alții fac voluntariat sau organizează expoziții de pictură. Unul și-a întemeiat o familie și a devenit tată. Copilul are nasi din fabrică și o familie extinsă de 500 de persoane.

Proiectul a pornit dintr-o necesitate. După investițiile făcute de acționari, odată obținute cele mai înalte certificări din industrie, precum și contractele externe pentru repararea vagoanelor din Europa, a venit nevoia de forță de muncă suplimentară.

Prea puțini tineri însă mai erau interesați să învețe o meserie și să lucreze în fabrică. Managementul fabricii s-a îndreptat catre diverse canale de recrutare si selectie si a luat in calcul si o categorie sociala pentru care o calificare profesională și un loc de muncă stabil înseamnă o șansă în viață. Cu ajutorul psihologilor din centrele de plasament, au fost selectați 59 de tineri din toată țara. Au primit locuință în Simeria și au intrat într-un program de ucenicie. Au învățat timp de un an să fie strungari, sudori sau să aibă alte meserii, au primit salariu, asistență medicală și psihologică.

Nu toți cei intrați în program au reușit să absolve. În prezent sunt 9 de ucenici angajați în fabrică, toți cu contract de muncă pe durată nedeterminată.

În baza succesului programului de ucenici de la Reva Simeria, managementul Grampet Group dorește să extindă proiectul la nivelul celorlalte unități din grup (peste 20 de companii, printre care alte 3 fabrici) și în afara lui. Grupul a început deja promovarea proiectului în rândul clienților și furnizorilor săi, printre care se numără unele dintre cele mai mari companii active în România.


 

Educatie si sport

REVA S.A. a sprijinit în mod constant instruirea și pregătirea copiilor și juniorilor de la C.S. CFR Simeria (secțiile fotbal, baschet, handbal și karate) .

Datorită implicării REVA S.A., C.S. CFR Simeria are rezultate foarte bune la secția de karate campion mondial Vesa Ionuț, campion național la karate și echipele de copii și juniori de la secția de fotbal care domină competițiile la nivel județean.

C.S. CFR Simeria îl are pe Dragoș Danciu component al echipei naționale a României de fotbal U-16 care a participat deja la 3 turnee (Gallini Cup - Pordenone - Italia, Gallini Cup - Budapeste - Ungaria și Turneul Triunghiular Birmingham - Anglia) cu echipa națională a României, evoluțile sale fiind apreciate de stafful tehnic al echipei naționale a României.

Ca urmare a implicării financiare a REVA S.A., C.S. CFR Simeria are un număr de 6 jucători în selecționata județului Hunedoara juniori născuți în anul 2004.

REVA S.A. prin iubitorii de sport care sunt angajați ai societății au participat în ultimii 10 ani la competițiile organizate de C.S. CFR Simeria ("Cupa Ziua Poliției Române", "Cupa de Primăvară", "Cupa Orașului Simeria" și "Cupa Crăciunului).

Vă mulțumim pentru sprijin și colaborare.

Cu stimă,
Președinte
Hrițac Vasile

www.cscfrsimeria.ro
www.facebook.com/cscfrsimeria

 

Actiuni si activitati cu institutii ale statului

  1. Susținerea capacității operaționale a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara prin implicarea în acțiunile autorității de organizare a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare, având în vedere calitatea de membru a societății noastre în celula operativă pentru situații de urgență.
  2. Angrenarea ca forță de sprijin operațional în activitățile specifice managementului situațiilor de urgență derulate în cadrul Taberei anuale de pregătire pentru Situații de Urgență organizate de către Asociația Centrul de Voluntariat Simeria VOLSIM (iulie-august 2016, 2017)
  3. Organizarea planificată de exerciții de intervenție cu forțe si mijloace specifice în teren, vizând gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii la obiective cu risc ridicat, potrivit scenariilor și sinopticului activităților stabilite în timpul intervenției, elaborate și coordonate de către Detașamentul de Pompieri Deva din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a județului Hunedoara.(2015-2016)

 

 

PARTENERIAT LICEUL ANGHEL SALIGNY

Incepand cu ianuarie 2017 se va demara un parteneriat cu liceul de profil din oras prin intermediul caruia elevii pot efectua practica in atelierele Reva in functie de profilul urmat. In anul 2017 vom derula un program prin care dorim sa angajam, in conditii speciale, elevi din ultimul an de studiu la liceul Anghel Saligny. Acest aduce beneficii pentru ambele parti, in sensul ca Reva castiga forta de munca tanara, iar tinerii au siguranta unui loc de munca in orasul natal.